Wednesday, December 3, 2014

HAPUSKAN KEPUTIHAN DENGAN ALFALFA & GARLIC

Assalamualaikum....

Hari ni mcm teringin je Ija nak kongsi ngan korang pasal keputihan..... biasalah kita perempuan ni keputihan dah sebati je. Ada ke perempuan yg tak ada keputihan. tak banyak sedikit mesti ada kan... kan... kan......

Ija nak share ngan korang.... sebab ija ada sorang cust ni, kecian sangat. Keputihan dia boleh tahan le teruk jugak. Mulanya keputihan dia sedikit je.... dia pun x ambik kisah. Sejak dia ada keputihan, dia pakai panty liner hari-hari tau. Lama kelamaan, keputihan dia menjadi teruk.... hari-hari dia garu dan garu sampaikan dia punya berdarah. Lagi le kecian, Bila dia mengandungkan anak kedua........... nak ambil ubat, doktor tak bg... takut berikan kesan kepada bayi dalam kandungan. nak tak nak tahan je la sakit tu sampai la dia bersalin.

Nak cerita pun sedih sangat. Tak sanggup nak tgk penderitaan yang akak tu tanggung. Kita sebagai wanita pun boleh rasa apa dia rasa, cer kita berada di tempat dia..... bayangkan mcm mana.... bagaimana penerimaan suami kita terhadap kita. Apa suami kita akan fikir.......??? Mesti dia akan cakap kita ni pemalas, "benda sendiri" pun tak pandai nak jaga..... Ya Allah, mintak la dijauhi..........

kita sambung lagi ye, cerita pasal akak tu.... ni bukan nak aibkan dia.... ija seboleh-boleh nak bantu korang...... kita banteras keputihan tu dari menjadi lebih serius!

Lepas akak tu bersalin........

keputihan yg dialami menjadi lebih serius, sampaikan dia x boleh nak jalan... nak bergerak. Nak tak nak, kena la pergi hosp dapatkan rawatan. Akak tu jalan kan rawatan kat PPUM.... malule kan nak jumpa doktor, lagi-lagi kalau dapat doktor lelaki, sebab dah ada keputihan tempat yg kena cek mesti le Miss V... Dah jadi bahan uji kaji... doktor ni cek ..doktor tu cek le.. ubat macam-macam dah akak tu telan.... kesan dia tetap sama. Baik sekejap je... lepas tu datang balik. Duit banyak gak lah habisnya. Menurut akak tu cerita, Doktor yang merawat dia bg tau.... bila keputihan tu semakin teruk, bila kita bersama suami.................. suami boleh berjangkit. Tu yang terjadinya sakit kelamin dan herpes.

Hish takut kan............. bila melibatkan orang yg kita sayang. Dah le kita sakit, ni nak babitkan suami lagi. Alahai! Lastnya..... bila ubat doktor tak membantu........ akak ni pun google dan terus mengoogle, terjumpa lah yg vitamin Shaklee boleh atasi keputihan. Tu akak tu try makan Alfalfa dan garlic................ mula- mula akak tu makan, keputihan dia boleh tahan gak le banyak yg keluar... Miss V tak habis-habis gatal je. Akak tu cuba gak bertahan, dia tak berputus asa..... dia teruskan jugak....

Akhirnya........ Syukur alhamdulilah.... segala permasalahan terjawab. Ini lah yg akak tu cari, Alfalfa dan Garlic benar-benar membantu. Keputihan dia dah tak ada... dah tak yah nak pakai-pakai panty liner lagi. Miss V kering je. Nak bersama suami pun dah tak malu. Lagi best bila bersama ... suami puji bagitau macam anak dara je.

Tengok le korang.....

Jangan di pandang ringan bab bab keputihan ni tau........ kalau boleh rawat le walaupun keputihan kita sedikit, bukan dah teruk baru nak rawat....... jgn muka je cantik tapi "hak tu" tak reti nak jaga. Maaf ye korang kalau ija terover bab- bab ni..... 



Bagaimana Alfalfa dan Garlic dapat membantu atasi keputihan?

Shaklee mencadangkan Alfalfa dan Garlic untuk membantu mengurangkan ataupun menghilangkan keputihan yang boleh mendatangkan bau yang tidak menyenangkan. Bukan setakat bau malah jangkitan bakteria atau kulat boleh berlaku jika dibiarkan berlarutan. Alfalfa Shaklee mempunyai sifat alkali yang tinggi membantu memastikan kawasan sensitif disekitar faraj ataupun vaginal kita yang dalam beralkali. Alfalfa juga bersifat anti-kulat. 
Manakala Garlic Shaklee bertindak sebagai antibiotik semulajadi untuk melidungi daripada jangkitan-jangkitan bakteria. Bawang putih yang terkandung dalam Garlic Shaklee berfungsi untuk menjadi perisai kepada sistem imun badan.

Nak tau cara berkesan merawat keputihan boleh je cari ija. Insha Allah ija bantu korang atasi.


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)

Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...