Tuesday, November 4, 2014

PERBEZAAN OMEGA GUARD DENGAN LECITHIN UNTUK KURUS


Kebelakangan ini ramai yang bertanya mengenai perbezaan Omega Guard dan Lecithin dalam pilihan supplement untuk bakar lemak dalam set pelangsingan berat badan.

APA perbezaan omega guard dengan lecitin?

MANAKAH yang paling cepat untuk turunkan berat badan?

BOLEHKAH ibu menyusu mengambil omega dengan lecithin?

Jom kita sama-sama kita fahami omega guard dan lecithin berfungsi dan yang mana sesuai untuk anda


LECITHIN pembakar lemak????

Lecithin berasal daripada ekstrak dari kacang soya organik. Salah satu fungsi lecithin ialah mengemulsi lemak dan memastikan lemak tidak termendap di dinding membran.

Emulsi lemak bukan bermaksud "membakar' lemak TAPI bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi kita boleh simpulkan disini, lecithin sangat membantu membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu. Dan ianya bukan membakar lemak yang sudah berada lama dan termendap di tubuh kita

Jadi bolehkan nak kurus dengan lecithin ni?

Untuk lebih berkesan,jika peratusan body fat dalam tubuh kita berkurang,maka lemak itu makin berkurang.

Umpamanya enjin kereta baru dan kereta lama. Kereta baru "diservis" dan dijaga dengan elok. Sememangnya akan memberi impak pemanduan yang maksima. Berbanding dengan enjin kereta lama yg "diservis" tapi tidak dibuang dan ditukar apa yang patut.

Customer saya memberi banyak feedback yang positif dalam proses pengurangkan berat badan. Ada yang turun berat dalam dan ada yang mantain sahaja. So.harus diingatkan lecithin bukan PEMBAKAR lemak tetapiPENGEMULSI lemak ya! Jangan lupa mengambil sesuatu untuk keluarkan lelemak yang telah teremulsi iaitu HERBALAX DAN ALFALFA

Ibu menyusu pun nak kurus jugak! Boleh ambik lecithin tak?

Lecithin sangat disyorkan untuk si ibu

Boleh mengurangkan risiko clog duct/ductus sus tersumbat. Salah satu punca bengkak susu
Mengurangkan masalah mudah lupa dan short memory selepas bersalin
Menyalurkan inosital dan kolin untuk perkembangan otak bayi melalui susu ibu


Ambik Omega je boleh kurus ke?

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak?

Fungsi Omega 3 membantu membakar lemak dengan mambantu badan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil leptin. Leptin memberitahu badan (otak kita) untuk kurangkan selera makan supaya anda boleh kekalkan or kurang berat badan.

Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolism --> bakar lemak

Ia juga berfungsi:

-menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
-Memperbaiki kadar gula dalam darah - beri lebih tenaga utk bersenam.
-Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan.


Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaimana ianya berfungsi.

Kesan setiap individu adalah berbeza. Selagi kita mampu,teruskan mencuba dan mencuba.

Yang penting,jika ditanya bagaimana cara untuk kurus?? Saya sangat menyarankan kawal pemakanan,bersenam serta banyak mengambil pemakanan yang sihat. Banyakkan minum air kosong. Pemakanan supplement menolong proses penurunan berat badan. Usaha untuk hidup dengan sihat haruslah berpanjangan bukannya dilakukan sehari dua.




Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA
Perkhidmatan terbaik akan diberikan khas untuk semua cust tersayang......

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...