Friday, November 14, 2014

DUNIA AKU DULU DAN SEKARANG.... SEMUANYA SHAKLEE

Dunia aku dulu dan sekarang ....semuanya Shaklee

Assalamualaikum. .
Kat sini Ya Allah lebatnya hujan.. dengan fikiran x menentu mcm- macam difikirkan. Fikir itu le.... fikir ini la..... hish......

Salah satu yg ada dalam fikiran ni... nak update blog je tapi kekadang kekangan masa buat kan kita sibuk sampaikan x ada masa bak update blog. Hari ni ambil sedikit masa dan ruang nak cerita kisah aku dulu dulu....

Sebelum ija daftar sebagai SID .. ija ni kerja pembantu jururawat kat Dialisis Centre. Gaji pun tidak seberapa. Ija start kerja kat sana pada tahun 2002. Tahun last ija kerja kat sana 2013. Dah bertahun kerja kat sana... tpi gaji Ya Alah ciputnya. Bestnya kerja kat situ dengan suasana kami mesra dah mcm keluarga... yg jadi msalah buat kami bab gaji. Tiap2 hujung tahun mesti kami suarakan pendapat utk kenaikan gaji. Tapi ibarat mencurahkan air diatas daun keladi.. tidak ada yg peduli. 

 Sedihnya. Bayangkan ija yg anak 3 gaji RM1500 sebulan.... berapa yg tinggal untuk akhiri hujung bulan???? Korang boleh tolong kirakan......
pengasuh Rm700
Tadika anak RM180
Ank mengaji Rm30
keperluan anak RM200
Teksi RM300

Berapa je yg tinggal untuk ija guna. Penat.. penat. .. penat sangat. G kerja pagi balik petang tapi gaji tak lekat kat tangan. Tu semua awal2 bulan dah habis tau. Keperluan ija tak tertunai pun.Bukan merungut tapi tu le kenyataan. Sebab ni jugak ija suarakan kat abg.. yg ija nak berhenti kerja. Abg biasale. Dia ikut je. Sebab dia memahami kita. Dengan berat hati tau ija berhenti kerja. Sedih dan pasrah!!!!

Alhamdulillah. ..... 
Dua bulan sebelum ija berhenti kerja ija dibukakan pintu mengenali shaklee.

Tpi ada cerita sedih bila ija berhenti kerja x lama pun 4 bulan dilanda kesedihan. Sedih bila kperluan anak2 ija x mampu tunaikan, nak mintak suami... kita pun tau kewangan dia mcm mana. Bila balik kg, tgk lak adik belanjakan anak2nya mcm2. Kita tengok jela. Anak2 ija yg masih kecil tak faham.. hanya tau nak je. Sedihnya .... x dpat nak tunaikan permintaan diaorg. Kat situ le dtg nya semangat ija....  ija buat bersungguh-sungguh dengan niat nak bantu keluarga. Dengan usaha gigih dan keazaman kuat alhamdulillah bulan ke 7 ija naik pangkat jadi supervisor. 

Disini le segalanya bermula dari income 2 angka, 3angka akhirnya 4 angka sebulan. Hanya dirumah.... ditemani anak-anak tercinta. Kini income ija lebih dari masa ija kerja dulu. Ya Allah tu maha adil...maha kaya.... bila kita bersama anak2 menjaga diaorg.. rezeki kita sentiasa dimurahkan. Rezeki anak2 yg pastinya ada. Syukur ya Allah.

Ija tak salah buat pilihan... pilihan memiliki Shaklee  Dalam kehidupan. Korang di luar sana pun boleh... 


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...