Friday, October 10, 2014

MACAM MANA NAK DAFTAR JOIN JADI AHLI SHAKLEE DAN APA KELEBIHAN ?


MACAM MANA NAK DAFTAR JOIN JADI AHLI SHAKLEE DAN APA KELEBIHAN ?

Rata-rata kini, sudah ramai yang mengamalkan supplemen untuk kelangsungan hidup. Salah satu supplemen yang terkenal sekarang ini ialah tak lain tak bukan syarikat nutrisi yang terkenal dan semulajadi, apa lagi kalau bukan Shaklee. Boleh kata, ramai di antara kita yang menggunakan produk Shaklee secara konsisten setiap bulan tapi masih belum menjadi ahli.

Mengapa ye ? Alang-alang dah makan vitamin Shaklee, baik jadi ahli terus. Banyak manfaat dan kelebihannya. Tak kisahlah untuk makan sendiri atau yang nak bisnes. Kalau dah makan supplemen shaklee ni, rugi kalau tak jadi ahli. 

Kenapa rugi ? Jom baca lagi........................

Ok, dalam entry kali ini, saya nak kongsikan beberapa perkara berkaitan keahlian Shaklee supaya dapat bantu rakan-rakan diluar sana yang berminat nak menjadi ahliShaklee. Antaranya :-

(1) Bagaimana Cara Nak Jadi Ahli Shaklee

(2) Berapa yuran untuk jadi Ahli ( Membership Free)

(3) Apakah Kelebihan dan Manfaat Join Ahli




Jom kita pergi satu persatu…

Bagaimana Cara Nak Jadi Ahli Shaklee

Ada tiga cara untuk join ahli:-

(a) Bayar yuran keahlian sebanyak RM65 beserta caj pos mengikut kawasan (Semenanjung RM10/ Sabah Sarawak RM20). Selepas pembayaran, saya akan daftarkan anda secara online. Dalam 2-4 hari bekerja, member kit akan dihantar pada anda mengikut alamat yang diberi. Sangat cepat dan pantas. Dalam masa saya akan berikan login ID dan password anda untuk akses ke akaun Shaklee online anda. Dan tahniah, anda sudah menjadi ahli keluarga Shaklee sekarang !

(b) Keahlian PERCUMA ( Free MEMBERSHIP). Caranya, beli sebarang vitamin atau produk Shaklee dengan jumlah RM650 (200uv) atau lebih dan anda layak menjadi ahli Shaklee secara PERCUMA. Ramai antara mereka yang ingin mendaftar ahli pilih cara ini dengan berkongsi beli dengan kawan-kawan atau saudara mara. Sebabnya mereka dah boleh jimat RM65, tak perlu nak bayar lagi sebaliknya boleh guna untuk membeli vitamin lain.

Tapi kalau anda buat belian hingga RM800 atau lebih, boleh dapat lagi PERCUMA kos penghantaran (free postage). Maknanya dah jimat 2 kali. Keahlian (RM65) dan kos penghantaran (RM10)

Lagi satu kalau kita ambil cara yang kedua ini (RM 650), pertengahan bulan berikutnya kita akan dapat cash bonus tau. Cash bonus ni ialah bonus tunai yang Shaklee bagi berjumlah minimum RM22.50 akan masuk terus ke akaun kita. Kalau kita beli lagi banyak, maknanya lagi banyaklah cash bonus yang kita dapat.

Haa, bestkan, daripada makan vitamin tak dapat apa, sekurang-kurangnya adalah juga cash back. Walaupun nampak tak banyak tapi siapa nak bagi, betul tak ?

(c) Cara ketiga ialah juga Keahlian PERCUMA ( Free MEMBERSHIP) tapi dengan pembelianGold Ambassador Pak. Bukan keahlian saja percuma, kos penghantaran juga turut percuma sama seperti cara (b) diatas. Bezanya dengan Gold Ambassador Pak ini, kita dapat menaja ahli baru dari luar negara yang ada Shaklee seperti Kanada, US dan Indonesia. Jadi secara tak langsung, kita dapat lebih peluang meluaskan bisnes di luar negara bagi yang nak berbisnes. Berbanding dengan 2 cara diatas, kita tidak boleh menaja ahli dari negara lain, terhad pada Malaysia sahaja.

Bagi yang mahu makan saja pun, anda tetap dapat kelebihan sebagai ahli dan penjimatan yang sangat banyak sehingga RM888!

Ada 4 pakej yang boleh dipilih seperti dalam gambar dibawah. Bergantung pada apa yang kita perlukan . Tetapi saya sarankan lebih baik mabil Gold Ambassador Pak 2 sebab ia merangkumi hampir keseluruhan vitamin Shaklee. Jadi kita boleh dapat semuanya dalam pakej ini. Setiap satu vitamin ada satu unit. Semua kita dapat rasa.

Gold Ambassador Pak Program

Apakah Faedah dan Kelebihan Gold Ambassador Pak?
Diskaun 25% daripada harga runcit (RM310)
Tiada caj untuk yuran sebagai Gold Ambassador untuk 2 tahun (USD128)
PERCUMA Keahlian Shaklee (RM65)
Dapat cash back (personal bonus) 8% dan keatas ( RM100 keatas)
Berapa yuran untuk jadi Ahli ( Membership Fee)

Yuran keahlian adalah RM65 ( jika pilih cara pertama) sahaja untuk seumur hidup. Tiada pembaharuan.

Apakah Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

Ini saya percaya yang ramai nak tahu. Apa manfaat dan keistimewaan menjadi ahli ? Jom kita tengok 

1. Harga Ahli

Apabila dah jadi ahli Shaklee, automatik kita akan dapat harga ahli. Beza harga ahli dan harga runcit biasanya 20-30%. Jadi disini kita dah save. Saya tahu, ramai juga yang bukan ahli tapi dapat beli pada harga ahli daripada pengedar, malah ada dapat harga lagi rendah daripada harga ahli ! Buat pembeli saya nak pesan berhati-hati ya, kadang kala harga rendah ni mungkin sebab vitamin tersebut dah nak luput (expired) ataupun yang biasa saya dengar aduan, TIADA KONSULTASI selepas pembelian. Ajen hanya suruh “refer pada label” dan dia lari begitu sahaja. Sebenarnya setiap vitamin ada cara makan yang berbeza-beza. Bahaya kalau makan tak ikut aturan sebenar, jadi berhati-hati dengan tawaran murah .

Buat agen pula, Shaklee sekarang dah semakin strict. Harga ahli HANYA untuk ahli sahaja. Kalau Shaklee dapat tahu mana-mana pengedar yang menjual lebih rendah dari harga pengedar (harga ahli), keahlian anda akan digantung dan kemungkinan besar terus dibuang. 

2. Beli Produk Shaklee Online

Sejak hujung tahun lepas, Shaklee telah melangkah setapak lagi dengan sistem pesanan secara online. Jadi kita boleh buat sebarang order hanya dalam talian dihujung jari. Tak perlu nak pergi ke branch lagi. Jadi jimat masa, tenaga, minyak, tol untuk kereta kita. Bukan setakat order online, nak buat pendaftaran ahli pun online, nak cek bonus, pengiraan UV (point) semuanya secara online. Malam-malam pun boleh order. Mudahkan ! Tak ada sebarang masalah.

3. Promo Buy 6 Free 1

Setiap bulan Shaklee akan buat promosi untuk produk-produk terpilih. Contohnya bulan Oktober ini ESP beli 6 percuma 1 Jadi sebagai ahli, kita dah boleh grab peluang ini. Dengan promo ni kita dah boleh dapat percuma setin dengan setiap pembelian 6 tin pada harga ahli. Kalau pun kita tak nak beli sampai 6 tin, tapi kita masih dapat kongsi dengan kawan-kawan. Yang percuma tu kita boleh ambil untuk kita.

4. Peluang Bisnes

Bila dah join ahli, peluang perniagaan terbuka luas. Shaklee menawarkan imbuhan yang menarik sejajar dengan usaha yang kita lakukan. Makin kuat kita usaha semakin besar ganjarannya. Tiada istilah orang atas goyang kaki, orang bawah kerja teruk. Oh tidak sama sekali! Imbuhan diberi berdasarkan usaha masing-masing. Jika pun kita berada di atas tapi tak ada usaha, alamatnya tak ada apa-apalah.

Ada 3C yang Shaklee tawarkan sebagai imbuhan kepada para pengedarnya yang berdedikasi :-

Cash - 
Bonus tunai bulanan

Car Bonus –
Bonus kereta. Bukan kereta sebiji. Ala-ala elaun kereta. Kita boleh pilih untuk beli kereta baru, bayar kereta sedia ada, nak simpan atau berbelanja joli katak

Convention –
Percutian bertaraf 5 bintang dalam dan luar negara yang kesemuanya 100% oleh Shaklee. Kita datang bawa badan sahaja. Macam tahun ini, siapa yang mendapat 990 points akan layak mendapat tiket ke percutian di Italy atau Umrah (pilihan bagi yang muslim)

Tambahan pula, sekarang ni dah mudah sangat. Kita boleh buat bisnes secara online tanpa perlu pergi dari rumah ke rumah macam cara konvensional dulu-dulu. Jangan terkejut jika saya beritahu ada surirumah yang menjana pendapatan hingga ke 6 angka hanya dengan bisnes secara online dari rumah ! 




Ok itu sajalah informasi berkaitan cara bagaimana nak menjadi ahli shaklee dan kelebihan. Jika dah teruja tu, jgn tunggu lama-lama, cepat-cepat sign up sebagai ahli biarpun untuk makan sendiri. Banyak sangat kebaikkannya. 
Hubungi saya untuk saya uruskan pendaftaran keahlian anda hari ini !


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan..... order, boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...