Tuesday, October 14, 2014

JOM KITA BEDAH ESP

Assalamualaikum dan salam sejahtera.....

Hari ni terasa macam nak jadi doktor le pulak........
Macam nak bedah sesuatu je..
Tapi boleh ke????

Kalau doktor nak bedah mesti kena ada lesen kan..... tapi dengan shaklee tak yah lesen-lesen kita bedah je. Bedah yang di maksudkan disini ialah kenal, kaji tentang sesuatu produk tu sendiri.

Antaranya yang telah di bedah dan dikenal pasti ialah:-

Soalan lazim berkenaan ESP




1)
Q :Anda perasan tak kat label esp tu ada ditulis NON GMO. Apa itu NON GMO???
A : non genetically modified organism
- So ianya ditanam secara semulajadi tanpa diubah genetiknya.....sebagai contoh gmo adalah mcm tembikai....korang pasti penah makan tembikai yg tiada biji bukan?
- Pada asalnya tembikai ada biji..ianya telah diubahsuai supaya tiada biji.

2)
Q: Apa keburukan GMO?
A : makanan tu dah diubah DNA dengan kaedah genetic engineering so maybe ade mutation of cell..bila manusia consume bole menyebabkan mutasi sel dan kanser adalah salah satunya penyakitnya.
- Kebanyakkan soya yg diubah genetiknya boleh menyebabkan cancer

3)
Q : Apa yg terdapat dalam ESP?
A: 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur

4)
Q : Apa faedah asid amino dalam badan kita?
A : asid amino ni amat penting untuk pembentukan sel2 tisu yg baru.....membaiki sel2 yg rosak serta memberi nutrient pada sel2 kita.
thats why orang yg consume esp secara konsistent kulit diorang cantik, segar, halus dan nampak bermaya.....tak kusam, pucat, X
kendur

5)
Q :Selain dari protein, ada apa lagi ada dlm ESP?
A : Dalam 100 gram ESP terkandung 50 gram protein 0 mg cholesterol.
- Dalam 100 gram daging hanya ada 26 gram protein. keperluan kalsium pula....
- 3 sudu esp terdapat 500mg kalsium. segelas susu hanya ada 100mg kalsium
ibu hamil, menyusu memerlukan 2000mg kalsium sehari.
- so thats why ibu2 menyusu kalau nak kurus perlu ambil Esp tinggi kalsium dan nutrien tetapi kalori yg rendah

6)
Q : Pesakit gastrik...kenapa perlu ambil ESP?
A : Kerana nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.jadi pesakit gastrik tidak akan merasa pedih perut.

7)
Q : Apakah pantang larang membancuh ESP?
A : Jangan guna air panas, protein akan rosak

8)
Q :sebotol ESP tahan berapa lama?
A:1 canister ESP leh tahan sehingga sebulan setengah or 2bulan. Kalau pengambilan sehari 3 sudu besar /sehari.

9)
Q: kenapa esp elok diambil oleh orang yg nak kurus?
A: Sebab ia buat kita rasa kenyang. Mengurangkan selera makan berlebihan
sebab esp akan membentuk sel2 otot yg baru....lebih banyak sel2 terbina....lebih tinggi kadar metabolisma badan kita.
- sel2 akan lebih banyak terbina jika kita exercise kerana apabila otot kita 'torn' semasa exersice....sel2 otot yg baru akan dibina..rasa kenyang dari protein adalah lebih baik dari karbohidrat kerana esp adalah low glicemic index food (low GI)

10)
Q : Apa itu low GLYCEMIC INDEX..?? (sila rujuk gambar)
A : Merupakan tahap pengukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesebuah makanan.
- Berdasarkan berapa pantas 50g karbohidrat tersebut untuk menaikkan paras glukosa dalam darah.. CONTOHNYA NASI
- Kerana NASI mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling tinggi. Karbohidrat yang memecah lebih lambat dan melepas glukosa secara perlahan mempunyai GLYCEMIC INDEX yang paling rendah..Sebab itu kita tidak begitu rasa lapar..
- Untuk mengekalkan tahap kesihatan yang baik kita seharusnya mengawal pengambilan gula yang berlebihan dari sekarang
G.I ESP = 39
G.I Nasi = 50
- Kesimpulannya : Makan nasi - cepat keyang cepat lapar. Esp - kenyang lama lambat lapar

kebaikkan ESP


Selamat berkongsi BAGUSNYA ESP! !!

Testimoni ESP


Testimoni ESP


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan, pengambilan.... order hubungi;-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...