Wednesday, October 15, 2014

JOM BEDAH OSTEMATRIX

Kredit dari Master Amir, terima Kasih atas perkongsian berkaitan Ostematrix hanya Allah yang dapat membalasnya.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.....
Semalam kita dah bedah ESP soy protein, hari ni kita nak bedah Ostematrix le pulak. Mesti korang teruja nak tau kan perkara yang berkaitan dengan Ostematrix. Apa tunggu lagi jom kita huraikan persoalan demi persoalan yang selalu orang bangkitkan......

PRODUCT KNOWLEDGE- OSTEMATRIX 
Hari ni Ija nak share bersama pengunjung blog Semesti sihat berkaitan dengan product Ostematrix dimana ia adalah salah satu product Shaklee yg paling murah & memberi kesan yg cepat pada tubuh badan kita. 
Sharing kami terbahagi kepada 7 elements iaitu :-

a) Fungsi
b) Gejala Kekurangan
c) Sumber Makanan
d) Siapa yg perlu
e) Shaklee Difference
f) Remarks/Testi
g) Jadual Makan/Dos

Semoga kita sama2 akan mendapat keberkatan dan ilmu ini akan menjadi saham kita di akhirat kelak.

Soalan berkaitan ostematrix:-

1)
Q : Boleh share x pengalaman selepas pengambilannya Oste?
A : -Tiada lagi kebas tangan n kaki spt sebelum ni.
-Selamat tinggal MIGRAIN
-Tidur dengan lena
-Mudah bangun pagi
-Pagi2 dah membuang sbb lawas. Takde dah sembelit
-Hilang sakit gusi
-Salah satu item dlm set sendi, sendi2 dah x sakit lagi.

2)
Q : Funsi Ostematrix?
A : - Menguatkan tulang
- Menguatkan gusi dan gigi
- Membantu sistem penghadaman
- Mengatasi sembelit/melawaskan
- Membantu mengurangkan kerengsaan pada sendi
- Membantu pembentukkan tulang bayi dlm kandungan
- Mengurangkan migraine
- Menagawal tekanan darah

3)
Q : Apakah gejala kekurangan dlm pengambilan Oste?
A : -Oste ada vitamin D yang bagus utk bf mom sbb if xcukup Vit D, baby akan terganggu dari segi sistem imun, autism, asma n byk lagi (>200 penyakit).
-Sembelit
-Susah tido mlm
-Gigi rapuh
-Kebas kaki tangan
-Susah n lesu bila bgn pagi
-Otot kejang, kebas
-Cepat penat
-Metabolisme rendah
-Tumbesaran tbantut
-Hyperaktif

4)
Q : Ostematrix dari sumber apa?
A : -kalsium, magnesium, vitamin D, boron, mangan, copper & zinc
-Dari sumber semulajadi yg mudah diserap.

5)
Q : Apa fungsi Vit D & Magnesium?
A : - Vitamin D n magnesium yg terdapat dlm.oste ini merupakan sumber penyerapan yg paling efektif serta boleh mengelakkan dari batu karang

6)
Q : Siapa pula yg memerlukan ostematrix ini sebenarnya?
A : -ibu mengandung
-ibu menyusu
-org tua
-org yg ada penyakit berkaitan tulang
-sakit sendi
-mereka yg sembelit/buasir
-mereka yg kerap migrain.
-insomnia
Share dari institut kesihatan kebangsaan menhesyorkan :
1000 mg sehari : bagi wanita normal
1500 mg : bg wanita pasca putus haid..
-Kenapa wanita diutamakan?
-Kerana WANITA lah paling mudah diserang penyakit OSTEOPOROSIS.

7)
Q : Boleh x oste matrix diminum bersama susu?
A : Oste boleh diambil dgn susu

8)
Q : Sebut tntg kuantiti pengambilan oste ni,,cadangn pemakann oste ni adalah 4 biji. Mengapa disarankan 4biji sehari dan jadualnye harus diambil sebelum tidor ye?
A : -Sebab itulah disarankan ambil sebelum tidor. Apabila waktu tidor,badan kite dlm keadaan rehat so tubuh lebih mudah menyerap banyak kalsium dgm mudah. So bile bangun pagi,tulah badan terus terasa.segar dan bertenaga
-Amek malam sbb kajian mgatakan oste lebih bkesan dan diserap sepenuhnya dlm masa 12jam.

9)
Q : Berapa harga sebotol oste ni kalo retail? Dgn ahli? Kos sehari mcm mana pulak yer?
A : -Harga retail rm61.
-Harga ahli rm49.
-Kos sehari.
1 biji oste = 1 gelas susu
If 4 biji sehari =.4 gelas susu
1 gelas susu rm2,
4 gelas susu rm8
Tapi 4 biji oste hnya rm2 sahaja utk sehari

10)
Q : Boleh tak makan lebih dr 4 biji oste shari?
A : Boleh. Mengikut keadaan badan seseorg itu. Cth kalo dia patah2 tulang, Dia memerlukan kalsium yg lebih. Vitamins shaklee ni xde masalah sbnrnya ambil secara berlebihan mengikut keadaan sesorg tu. Sbb dia pun dr sumber yg semulajadi. Bukan bahan kimia atau ubat2

11)
Q : Start dr umur bape yer leh mkn oste?
A: -12 tahun ke atas boleh mkn mengikut keperluan badan seseorg.
-Umur 12 keatas memerlukan 1200mg.. so sepatutnya boleh 4biji.


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.




"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan, pengambilan.... order hubungi;-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...