Saturday, April 19, 2014

CADANGAN VITAMIN UNTUK ATASI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT SHAKLEE


1. Energizing Soy Protein (ESP)

Sebahagian besar rambut terdiri daripada protein.ESP penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat,bina sel n baiki sel,kulit maka secara tak langsung,kulit kepala akan menjadi sihat.

2. Zinc Complex

Zinc sangat penting dalam kesihatan rambut kerana sebahagian jumlah Zinc dalam badan anda berada di dalam folikel rambut. Zink membantu menguatkan kutikel rambut. Zinc turut digunakan untuk pencernaan penglihatan, ingatan, bau dan rasa, dan lain-lain. Jika badan anda mempunyai kekurangan Zink, badan anda akan pertama sekali mengambil Zinc yang terdapat di folikel rambut untuk memastikan kelangsungan Zinc untuk proses biologi yang lebih penting. Selain itu, Zinc juga memainkan satu lagi peranan penting yang berkaitan dengan kehilangan rambut. Ia membantu mengawal hormon tertentu, dan terdapat kaitan penting antara hormon dan keguguran rambut. Kehadiran Zinc membantu untuk menstabilkan kedua-duanya dan menghalang rambut dari keguguran teruk.

3. B Complex

Vitamin B Complex amat membantu dalam masalah rambut gugur.B Complex yang diperlukan oleh badan ada 8 jenis dan 5 daripadanya adalah untuk rambut:
-Vitamin B3 (Niasin)- Ia berguna untuk memperbaiki aliran darah pada kulit kepala.
-Vitamin B5 (Pantotenik)- Jika tidak mahu rambut beruban inilah nutrisinya selain untuk mengatasi rambut gugur
-Vitamin B6 (Piridoksin)- Untuk mengelak rambut dari gugur dan penghasilkan melanin untuk elak rambut dari beruban
-Vitamin B12(Sianokobalamin)- Mengatasi masalah rambut gugur.
- Biotin digunakan untuk menghasilkan keratin dan mengatasi masalah keguguran rambut. Ia juga berfungsi mengawal rambut beruban


Untuk Order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah....pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank nak COD SHAKLEE dikawasan berdekatan AZLIZA SAHIN seperti Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara Kota Damansara boleh hubungi AZLIZA SAHIN.
"Dapatkan Produk Shaklee dengan harga yang istimewa sekiranya anda mendaftar sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Pelbagai keistimewaan yang bakal anda perolehi sebagai Ahli/Pengedar Shaklee. Berminat untuk mendaftarkan Ahli/Pengedar Shaklee boleh SMS/WHATSAPP saya di nombor yang tertera atau PM di Facebook saya."

Yuran Keahlian sebanyak Rm75 seumur hidup. 
(Termasuk Rm10 untuk penghantaran Kit Ahli)


Sebarang pertanyaan, pengambilan.... order boleh hubungi:-
PENGEDAR SHAKLEE
SID : 927880
SMS / WHATSAPP : 0193036830
FACEBOOK : Azliza Ija
LIKE FB PAGES : Kedai Vitamin Damansara & KelanaJaya
BLOG : semestisihat.blogspot.com
EMAIL : azlizaija@gmail.com
COD : Kelana Jaya, Damansara, Tropicana, Kayu Ara, Flora Damansara & Kota Damansara
POS LAJU : SELURUH MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...